Jag klarar mig inte utan…! 7 smarta tips!

Alla som rest utomlands mer än en gång kommer oftast på att de saknar något i bagaget, som de tänker ta med under nästa resa. Jag själv reser aldrig utan nagelsaxen, pincetten och korkskruven. Och utan solglasögon vet jag att jag inte kommer att uppskatta resmålet särskilt mycket, då mina ögon oftast protesterar genom att börja rinna utan dem.

Jag har också alltid med mig en mini-mini-ficklampa som jag fått som reklammaterial någonstans ifrån. Den är helt otrolig, med superstarkt ljus i sin lilla storlek. Och att ha med sig ett gäng små saltpåsar från Donken är inte heller fel, istället för att lägga massa pengar på Resorb.

Hörde häromsistens att Resorb är något som vi svenskar *tror* att vi inte klarar oss utan på utlandssemestern. Det säljer som smör, när vi istället kan äta lite extra salt, dricka ordentligt och äta lite extra frukt för sockrets skull ute på resan. Så faktiskt – Resorb följer *inte* med mig längre. Rent medicinskt klarar vi oss i värmen hur bra som helst utan Resorb, enligt läkare.

Jag har kollat runt med resenärer vad just de har för ständiga följeslagare på sina resor. Det är så intressant att höra och få massor av bra tips! Hör här:

Reser aldrig utan ett lelle. Ett tunt tygskynke som funkar som ALLT! Höftskynke, lakan, mörkläggningsgardin, duk, sommarfilt, sittdyna, sjal, you name it. Tar ingen plats, väger lite och är oumbärligt användbar. – Ella

Eftersom jag aldrig hört talas om ”lelle” förut fick jag en extra lektion av Ella: ”Det är namnet på afrikanska tygskynken, förmodligen på kikongo/monikitoba. Tyget eller lelle som det heter på kikongo är kvinnans klädesplagg. Det virar hon omkring höften (och bär en färggrann topp till). I det bär hon sitt barn. Det är vackra, färgstarka tyger i slitstark bomull, ofta i stora (förfärliga) mönster”.

Vi tar med kryddor och salt eftersom vi lagar en del mat själva och kryddor är dyrt att köpa en hel uppsättning av. – Åsa R

Bra tips där Åsa! Vi brukar också laga en del mat på resor och istället för att köpa hela uppsättningen blir det typ bara salt och peppar… när man egentligen vill ha lite fler sorter.

Jag har laddat ner Google Översätt i min mobil. Åker man till Spanien förvånas man över hur dålig engelska spanjorerna kan och ska man handla mat så är inga varor märkta med annat än spansk text. Det är både lärorikt och roligt. Ska du tex köpa vanlig grädde så har du en djungel av gräddsorter att välja på och naturligtvis (hrmpf…!) köper man ju den som är sötad med socker och den skulle man ju ha till jordgubbarna… så ja, den brunsåsen smakade konstigt! Så mitt tips är att ladda ner den appen, mycket användbar. – Susanne

Hm, just längs den spanska solkusten kan visst engelskan vara en rätt udda vara, så det här är ett mycket bra tips!

Osthyvel och skruvmejsel. Alltid med! Annars får man äta tjyvtjocka ostskivor på frukostmackan… Skruvmejsel är bara bra att ha. Till det mesta! – Louise

Mejseln har jag inte haft med på mina resor än, men kanske ska prova nästa gång. Antagligen hittar jag användningsområden som jag inte förstått att man kan ha en mejsel till! Perfekt!

Solskydd hemifrån, med datummärkning. I många varma länder kan solkrämen var urgammal… kan bli mycket sveda å värk! – Patrik

Så bra Patrik! Många gånger tänker man nog att solkrämen är billigare där och att man inte vill bära på det på resan… men då kanske man biter sig själv i svansen…

Min digitala resevåg! Vill inte betala för övervikt! – Janet

Håller med! Bra och smidig grej. Kostnad för övervikt är ju värdelöst!

Försvarets hudsalva… alla dagar i livet. – Åsa A

Håller med – alla dagar i livet! Om jag är övertygad om att jag *inte behöver* Resorb – lika övertygad är jag om att jag *behöver* Försvarets hudsalva, hahaha. Har ständigt flera stycken utspridda både i hemmet och på jobbet.

Tack för alla tips!

//Sofie

Jag reser aldrig utan - Breddgrad43

 

 

1 kommentarer
1 gilla-markering

Liknande inlägg

Kommentarer

  • www.mariasmemoarer.com

    25 april, 2016 at 10:29
    Kommentera

    Några saker jag inte klarar mig utan på (sol)resan är aloe vera gel (mot småsår, solsveda och allt möjligt - då kan man skippa after […] Läs merNågra saker jag inte klarar mig utan på (sol)resan är aloe vera gel (mot småsår, solsveda och allt möjligt - då kan man skippa after sun lotion som bara fyller en funktion), tuggummi till flyget (för att motverka öron- och huvudvärken jag får av trycket) och ett hemmaapotek i miniatyr (några värktabletter, några plåster, diarremedicin just in case m.m.) Läs mindre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
april 2016
M T O T F L S
« Okt   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Kategorier
Arkiv