Rhino force – hjälp till att rädda noshörningarna!

Hjälp till i jakten på noshörningarnas tjuvjägare! Tjuvjakten för att få tag noshörningarnas horn slutar inte. Inte förrän noshörningarna är helt utrotade verkar det som. Sydafrika är hem för majoriteten av noshörningarna i världen. Därför tyckte jag att det var viktigt att köpa några sådana här armband där 20 % av priset går till Save the rhino international när vi var i Kapstaden. Bead Coalition som tillverkar dem har, enligt dem själva, ett uppdrag: Att bära armbanden ”feels good, looks good, does good!”

Tjuvjakten på noshörningar har eskalerat under de senaste åren och drivs av efterfrågan på noshörningshorn från asiatiska länder, särskilt Vietnam. Det används i traditionell kinesisk medicin, men det blir alltmer vanligt att de används som en statussymbol för att visa någons framgång och rikedom. Bristen på noshörningar idag gör att priset på hornen bara blir högre och högre. Och tjuvjakten ökar, då deras vinst bara blir högre och högre.

Tjuvskyttarna kan bestå av internationella kriminella gäng med sofistikerad utrustning för att spåra och döda noshörningar. Ofta använder de en pistol med lugnande medel för att få ner noshörningen liggande och därefter hackar de av dess horn. Sedan lämnas noshörningen att vakna upp. Den kommer då att förblöda mycket smärtsamt och långsamt. Fruktansvärt!!

Tjuvskyttar är också ofta beväpnade med vapen som gör dem mycket farliga för de grupper som arbetar för att få bort tjuvjägarna. Dessa sätter ofta sina liv på spel för att skydda noshörningarna. Det är alltså enormt viktigt att vi stöder verksamheten att få bort tjuvjägarna. Save the rhino är en av de få organisationer som arbetar för att skydda alla fem arter av noshörningar genom en rad olika aktiviteter. Här kan du läsa mer om Save the rhino international.

//Sofie

0 kommentarer
0 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
juni 2015
M T O T F L S
« Maj   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Kategorier
Arkiv