Godahoppsudden – vilken upplevelse!

Efter besöket hos pingvinerna hoppade vi in i bilen igen, för resan ner till Godahoppsudden. Men innan dess ville Kenneth se om vi var badkrukor eller inte. Han stannade vid en superfin strand längs vägen. Medan han dukade upp lunch till oss i sällskapet hade vi chansen att bada. Hmmm.

Jag funderade en stund, men kände att EN gång måste man väl bada i havet när man är i Sydafrika, trots det kalla vattnet. Och enligt Kenneth är det ju varmare på den här sidan, så ok, det fick bli ett dopp. Dock kan jag ärligt säga att det var det enda havsbadet på hela resan. Både före och efter detta dopp var det poolen som gällde. Huh!

Enda havsbadet på resan - Breddgrad43

Efter en härlig lunch i solen kom vi till Godahoppsudden. Vilken natur! Alla dessa blå nyanser, från turkost till mörkblått! Och vilken utsikt och vilka höjder. Det gav en frihetskänsla.

Godahoppsudden strand - Breddgrad43

Undrar hur långt ner det här stupet är, jag fick svindel när jag tittade rakt ner. Ner dit kan man omöjligt komma på annat sätt än med båt, men kolla in den lilla stranden! Det var så oerhört vackert här att jag knappt kunde slita mig från den här platsen. Detta ställe tillhör topp-5 på resan, helt klart!

Godahoppsudden 2 - Breddgrad43

Ser ni det lilla, lilla vita huset vid mitten av kanten på bergsklippan? Det var från början en fyr för skeppen. Den hjälpte föga, många förliste när de gick på grund här. Därför byggdes en mycket större fyr som placerades högre upp.

Godahoppsudden 1 - Breddgrad43

Stora fyren Godahoppsudden - Breddgrad43

En annan anmärkningsvärd grej här är alla babianer. De har blivit så vana vid människor att de inte är det minsta rädda. Det är tvärtom människorna som är rädda för dem här. Här går vakter med pinnar och påkar för att jaga bort dem. Att äta något på den här parkeringsplatsen är inte att rekommendera, då blir du av med det. De är på ständig jakt efter något ätbart.

Jag missade detta på väg tillbaka, jag hade en påse med jordnötter i väskan som jag tog upp. Jag blev genast populär och hade en babian alldeles intill mig. Snabbt ner med jordnötterna i väskan igen, men han visste att de fanns där så han följde mig en bit.

Babian Godahoppsudden - Breddgrad43

Samtidigt är de fantastiska, de är så lika människor i sitt rörelsemönster. Förutom att vi går på två ben och de på fyra då.

Babian Godahoppsudden 2 - Breddgrad43

Ser ni att denna babian har en liten bebis vid magen? Den gömmer sig fint där.

Babian på biltak - Breddgrad43

Eftersom man inte kommer längre söderut här vände nu resan uppåt längs den västra sidan av Kaphalvön. Godahoppsudden och Kaphalvön kommer jag aldrig att glömma!

//Sofie

0 kommentarer
0 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
juni 2015
M T O T F L S
« Maj   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Kategorier
Arkiv