Enorm strand i Muizenberg

Kaphalvön - Breddgrad43Näst sista dagen i Kapstaden åkte vi på ytterligare en utflykt. Vi besökte hela Kaphalvön och gjorde flera stopp. Vår svenske guide Kenneth, som under Sveriges vinterhalvår jobbar och bor i Kapstaden, känner till det mesta här. Han hade många roliga historier att berätta, både från egna upplevelser och det han upplevt med andra turister.

Åker ni till Kapstaden och vill uppleva en rolig guidad tur, ta då kontakt med Kenneth. Hör av er till oss, vi förmedlar kontakten!

Vi började i Kapstaden. Efter att ha vindlat oss igenom ett antal förstäder till Kapstaden gjorde vi vårt första stopp i Muizenberg. Det ligger på den östra sidan av Kaphalvön, se kartan. Här fick vi dagens första vy som fick en att dra efter andan (och fler skulle komma).

En enorm strand bredde ut sig så långt ögat kunde nå. Sydöst härifrån ligger False bay. Stranden sträcker sig över 20 km runt hela toppen av False bay. Vattnet i den här viken är oftast lite varmare än utanför Kapstaden. Därför är det här ett perfekt ställe att surfa och bada.

Problemet är bara att det periodvis finns vithajar här. Dock vill de inte ha de stora hajnäten som är vanliga på många ställen. Det är för att så många andra marina djur fastnar i näten och dör i onödan.

Istället har de så kallade shark monitors. Det är vaktkurer längs den stora vägen som löper söderut härifrån. Där sitter hela tiden en person (i 45-minuters-pass enl Kenneth) och spejar ut över havet för att försöka upptäcka vithajar. Om hajarna är på väg att närma sig ljuder en kraftig signal så att badare och surfare kan ta sig upp på land.

Se en film från Muizenberg beach här:

 

Muizenberg 4 - Breddgrad43

Muizenberg 3 - Breddgrad43

Muizenberg 5 - Breddgrad43

Naturen är oerhört vacker och tog andan ur en gång på gång. Efter stoppet här åkte vi vidare söderut för ett kort stopp i Kalk Bay. Därefter åkte vi mot pingvin-kolonin vid Boulders beach, strax söder om Simon’s town. Mer om det i nästa inlägg! Vi hörs!

//Sofie

0 kommentarer
0 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
juni 2015
M T O T F L S
« Maj   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Kategorier
Arkiv