Camps Bay – Kapstadens Florida

En dag utforskade vi Kapstadens hop-on-hop-off-bussar. Bussarna, som finns lite här och var i storstäder, är så himla bra tycker jag. I Kapstaden finns tre linjer, röd, gul och blå. Utöver det finns en vintur och en kanaltur också. De provade vi aldrig men de andra tre kombinerade vi lite.

Så småningom kom vi till den välbärgade förorten Camps Bay. Man kan inte låta bli att förföras av miljön här. Visst är det flott, men jag upplever det inte som särskilt mycket dyrare att äta eller shoppa här. Till vår förvåning var det däremot svårt att få tag på wifi här, vi kikade in på tre olika restauranger innan en kypare på den sista restaurangen pekade ut en liten kaffebar som kunde erbjuda det.

Trots att det ser modernt och lyxigt ut, hörde vi att de bofasta invånarna gärna vill behålla ”det gamla” i förorten och är lite motståndare till nymodigheter. Om det stämmer vet jag inte, men just grejen kring wifin kanske är ett tecken på det.

Camps Bay 2 - Breddgrad43

Full fart på turismen. Runt jul och nyår är det riktigt trångt, men det var en hel del turister även i februari.

Camps Bay 3 - Breddgrad43

Första hjälpen-skylt med 10 steg för hur man räddar strandade delfiner och valar.

Camps Bay 4 - Breddgrad43

Runt hela stan, i alla delar, sträcker sig enorma berg. Så mäktigt!

Camps Bay 6 - Breddgrad43

Jag fick en sorts Miami-känsla när vi strosade omkring här.

Camps Bay 7 - Breddgrad43

Camps Bay 5 - Breddgrad43

Camps Bay beach

Camps Bay 9 - Breddgrad43

För oss var det inte badtemperatur i vattnet. Det var ca 25 grader i luften, men i vattnet ca 12-15. Det beror på stor del på vindarna och hur de blåser i olika riktningar beroende på årstid. I Kapstaden är det oftast poolbad som gäller.

Camps Bay 8 - Breddgrad43

Att sippa på ett glas kallt vitt vin här är verkligen något jag vill göra om!

Camps Bay 10 - Breddgrad43

Camps Bay 11 - Breddgrad43

Vy från bussen för vidare färd. Bye, bye Camps Bay, hoppas vi ses igen!

//Sofie

0 kommentarer
0 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
juni 2015
M T O T F L S
« Maj   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Kategorier
Arkiv