Barnet Fair – unik barberarsalong i Kapstaden

Efter besöket på Robben Island letade vi upp den här barberarsalongen – Barnet Fair på Bree Street! Vi köpte en jätterolig reseguide innan vi reste till Kapstaden och in den hittade vi tipset om Barnet Fair. För att få ut det mesta av Kapstadens atmosfär promenerade vi därför från Waterfront där färjan från Robben Island la till, in till City.

I boken står det beskrivet att detta är en salong för män. Att de blir rakade på gammalt hederligt sätt med kniv och ångande handdukar. Och att kvinnor göre sig icke besvär. Detta är männens territorium. Min käre make ville naturligtvis testa, och lite försiktigt satte jag ena foten över tröskeln för att kolla om jag skulle bli utkörd av personalen eller utskälld av någon hund som känner doften av kvinnor…

Motsatsen visade sig, jag blev välkomnad in, bjuden på både sittplats och whiskey. Det fanns rödvin också men det blev jag inte ens tillfrågad om. På den här salongen blir män klippta, rakade och bjudna på whiskey. Jag blev därmed bara bjuden på whiskey.

Det var verkligen en underbar atmosfär här. Slitna skinnmöbler, gammal kassa-apparat, svart och vitt.

Barnet Fair kassa - Breddgrad43

Nytt och gammalt möts: Kortläsare och kassa-apparat.

Barnet Fair fåtöljer - Breddgrad43

Slitna läderfåtöljer där man får en whiskey i väntan på att bli friserad.

Barnet Fair slogan - Breddgrad43

Barbershop rule #1: What happens in the barbershop, stays in the barbershop!

Barnet Fair Kapstaden - Breddgrad43

Warren tog hand om klippning och rakning! Ready, steady, GO!

Jag och en nöjd man lämnade Barnet Fair med glädje i sinnet, härlig upplevelse! Nu skulle vi vidare till Bo Kaap, området med de färgglada husen i Kapstaden. Det låg just runt hörnet från Barnet Fair och Bree street. Bilder i nästa inlägg!

//Sofie

0 kommentarer
0 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
juni 2015
M T O T F L S
« Maj   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Kategorier
Arkiv