Följ med till Taffelbergets topp!

När kåkstadsbesöket i Langa i Kapstaden var slut, var vi också rätt slut! Fulla av intryck och lite hungriga satte vi oss på en restaurang och reflekterade över vad vi upplevt. Detta kommer vi verkligen aldrig att glömma. Glädjen och lyckan tillsammans med sorgen och fattigdomen. Vi hade rätt mycket att hinna med de sex dagar vi skulle tillbringa i Kapstaden. Vi hade köpt biljetter till Taffelbergets linbana som gällde i 14 dagar från inköpsdatum. Orsaken var att det är helt onödigt att åka upp om det är 1) för molnigt, då ser man inte ut över staden 2) för blåsigt, då stängs linbanan då risken är stor att linbanekorgarna krockar när de möts på väg upp och ner. När vi höjde blickarna mot skyn insåg vi att det nog var en bra eftermiddag för att besöka Taffelbergets topp.

Taffelberget från linbanans fot - Breddgrad43

Utsikt över Mother City, Kapstaden, från Taffelbergets fot

Redan här vid Taffelbergets fot fick jag lite svindel, jag som har problem med yrsel, kände lite ”hmmm… räcker inte detta? Måste vi högre upp?” Men det är klart, man är inte i Kapstaden särskilt ofta, självklart skulle jag utmana mig själv! Linbanan tog bara 7 minuter upp till 1086 möh, så det slog lock för öronen. Och korgen snurrade runt så att alla fick se sig runt omkring på väg upp.

Taffelberget ovan molnen - Breddgrad43

Fantastiska vyer. Vi var nu ovanför molnen.

Åh, vad jag längtar tillbaka när jag ser dessa bilder.

Pierre Taffelberget - Breddgrad43

Utsikt rakt sydväst ut mot Sydatlanten

Till fotbolls-VM i Sydafrika byggdes fotbollsarenan mitt på denna bilden. Älskar att hela stan ligger som i en gryta med berg runt omkring och vatten åt ena hållet. Ön ute i vattnet är Robben Island.

Utsikt Taffelberget - Breddgrad43

Fotbollsarenan mitt i bilden

 

På andra sidan bergskammen och Signal Hill, nästan under molnen här, ligger Camps Bay med sin enormt fina strand. Ett underbart och lyxigt område i Kapstaden. Jag visar mer bilder därifrån i ett senare inlägg.

Vy Taffelberget mot Camps Bay - Breddgrad43

Kapstaden när vi riktar blickarna österut.

Vy Taffelberget 1 - Breddgrad43

Vi på Taffelberget - Breddgrad43

Huh, högt upp, men fantastiska vyer!

Det här var så häftigt! När vi var där uppe på toppen drog det in moln, kalla och fuktiga. Helt plötsligt kändes det som att vi befann oss på en helt annan plats, typ Island eller något. Jag fick associationer till någon filminspelning av Game of Thrones eller liknande.

Bland molnen på Taffelberget - Breddgrad43

Bro Taffelberget - Breddgrad43

Pierre bro Taffelberget - Breddgrad43

På tal om filminspelningar. Visste ni att en stor del av filmindustrin, både spelfilmer och reklamfilmer har hittat till Kapstaden? Orsaken är att Kapstadens natur erbjuder så många olika miljöer att man kan få det att likna de flesta platser i världen. Det är betydligt billigare att spela in film i Sydafrika än på många andra ställen, inklusive att man slipper förflytta teamet till andra delar av världen. Vi åkte förbi flera platser där de hade byggt upp hela ”världar” där filminspelning pågick. Och på stranden i Camps Bay spelas visst mycket reklamfilm in. Det ska se ut som man är i Kalifornien eller Florida, och det kan jag förstå när jag sett det. Superfint. Bilder kommer.

Ha en fin kväll!

//Sofie

0 kommentarer
0 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
maj 2015
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Kategorier
Arkiv