Manouri spring rolls – gudomligt gott!

När vi besökte den charmiga lilla ön Skiathos i grekiska övärlden i somras fanns rätten ”Manouri spring rolls” lite här och där på menyerna. Vi hade fått tipset om en fantastisk liten restaurang, The View, den låg högt uppe på en bergskant i byn Agia Paraskevi. Först klättrade vi upp för en ganska brant backe, och därefter ca 70 trappsteg uppåt, uppåt. Man gjorde små stopp längs trappan då restaurangen odlade de flesta av sina egna kryddor och grönsaker. Ni kan tänka er vilken doft detta spred i den underbara kvällningen, varm och skön.

Örtaträdgård, restaurang The View, Skiathos - Breddgrad43

Tomater och basilika som buskar

Väl uppe på restaurangen var utsikten underbar och lugnet infann sig. Efter den kraftansträngningen satt ett glas kallt vitt vin fint. Vi blev mottagna av den oerhört trevliga Monica som äger restaurangen. Hon berättade att hon kommer från London, åkte till Skiathos i sin ungdom och träffade sin grekiska kärlek. Hon har alltid varit intresserad av egenodlade grönsaker och ekologisk mathållning så hon och kärleken satsade på detta. Maten som vi senare beställde in tog oss med storm. Vilka smaker! Framförallt förrätten: Manouri spring rolls. Före beställningen rekommenderade hon den, efter intagandet av den ville vi ha receptet. ”Ni är inte de första”, skrattade hon.

Manouri spring rolls, Skiathos - Breddgrad43

Manouri spring rolls

Man tar manouri-ost, en grekisk ost som jag inte hittat i Sverige än, men vi köpte med oss ett litet lager. Den påminner om en blandning mellan Philadelphiaost, mozzarella och keso ungefär. Därefter blandar man osten med finhackad persilja och finhackade vippor från färsk fänkål ni vet! Monica använder den på samma sätt som färska örter. Och vilken smak den ger! Helt nytt för mig och min man. Vidare lite salt och peppar i ostblandningen. Därefter rullar man in röran i filodeg, penslar med ägg och gräddar tills filodegen får fin färg, ca 200 gr kan jag tänka mig. Därefter strösslar man på svarta sesamfön och ringlar över varm grekisk honung… Himmelriket var nära den gången! Och som sagt, Manouri-ost och genuin grekisk honung fick följa med hem den gången. Vi har testat några gånger, men jobbar fortfarande på den perfekta touchen 🙂

Ha en skön fredagkväll alla!

//Sofie

7 kommentarer
1 gilla-markering

Liknande inlägg

Kommentarer

 • Dorotea Pettersson

  31 januari, 2015 at 12:57
  Kommentera

  Oj vad gott det lät. Och i den fantastiska miljön måste det smakat gudomligt.

 • Christina Paulson

  31 januari, 2015 at 16:12
  Kommentera

  Tack för att du bjuder både på receptet och en härlig historia...blir sugen, både på att resa och att smaka på "rullarna".:-)

 • Carina Hermansson

  2 februari, 2015 at 15:03
  Kommentera

  Trevlig berättelse och fina bilder, tack för recept och tips! Blir sugen på att resa dit :)

 • Adam Hegethrn

  28 april, 2016 at 17:37
  Kommentera

  Hej ville bara säga att vi importerar Manouri ost till Sverige. Vita Delicious AB www.vitadelicious.com Mvh Adam Hegethorn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
januari 2015
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Kategorier
Arkiv