Funderat på att besöka Rom? Res nu!

Tillhör du dem som gärna vill besöka Rom? Kanske rent av i vår? Då är mitt bästa tips idag att skynda på med bokningen!

Rom stads beslutande organ planerar nämligen att höja turistskatten på boende ytterligare. Den förra höjningen kom så sent som den 1 september 2014. Då såg höjningarna ut så här för hotell:

1 och 2-stjärnigt hotel 3 EUR/person och dygn, max 10 dygn
3-stjärnigt hotel 4 EUR/person och dygn, max 10 dygn
4-stjärnigt hotel 6 EUR/person och dygn, max 10 dygn
5-stjärnigt hotel 7 EUR/person och dygn, max 10 dygn

Avgiften var avsedd att ekonomiskt hjälpa Roms ansträngningar att utveckla kommunala tjänster i syfte att garantera och effektivisera standarden på turisternas vistelse i staden. Avgiften ingår inte i de publicerade priserna på resebyråer och hotellbokningssajter. Den läggs på och ska betalas kontant vid utcheckningen. Personer under 10 år berörs inte.

Nu är Rom alltså på gång och vill höja turistskatten ytterligare. Förslaget på höjningen rapporterades av italienska medier under förra veckan och möttes av en kritikstorm från hotellnäringen, som menar att ”staden helt har tappat verklighetsuppfattningen och att höjda skatter kommer innebära ett hårt slag mot turismen”. Det är ännu inte offentliggjort hur hög skattehöjningen kommer att bli om förslaget går igenom. Så skynda, skynda att uppleva Rom innan det blir alldeles för dyrt med boendet! Rom är fantastiskt, så låt inte detta stoppa er, men om ni just nu väljer mellan Rom och någon annan storstad kanske det är just Rom ni ska välja denna gång! Kontakta oss om du vill få hjälp!

Ha en trevlig kväll!

//Sofie

5 kommentarer
0 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentarer

 • Ann

  29 januari, 2015 at 19:34
  Kommentera

  Tack för att du informerar om skatten på hotellrum i Rom. Första gången jag var i Venedig blev jag så förvånad att de har en […] Läs merTack för att du informerar om skatten på hotellrum i Rom. Första gången jag var i Venedig blev jag så förvånad att de har en skatt på hotell. Läs mindre

  • Sofie
   till Ann

   29 januari, 2015 at 20:13
   Kommentera

   Ja, man blir lite förvånad. I Kroatien är det ju likadant, men jag vill minnas att det bara är 1€ ;)

 • Christina Paulson

  30 januari, 2015 at 09:55
  Kommentera

  Tack för tydlig och värdefull information om förestående prishöjningar... Stor risk att de förlorar besökare på sikt, eller vad tror du?

  • Sofie
   till Christina Paulson

   31 januari, 2015 at 16:31
   Kommentera

   Nja, jag vet inte riktigt vad jag ska tro, tänker att Rom liksom är en världsstad som väldigt många vill uppleva... men det är klart, […] Läs merNja, jag vet inte riktigt vad jag ska tro, tänker att Rom liksom är en världsstad som väldigt många vill uppleva... men det är klart, blir det vääldigt mycket dyrare tappar de nog sina turister. Läs mindre

   • Christina Paulson
    till Sofie

    31 januari, 2015 at 17:02
    Kommentera

    Jag tycker vi ska vara positiva här, så illa blir det nog aldrig. Italien är ett alltför vackert och härligt land - iBella Italia!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
januari 2015
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Kategorier
Arkiv