3 bra hotell i Budapest

Här kommer, som utlovat i ett tidigare blogginlägg om Budapest, några tips på bra hotell i denna fantastiska stad. Vi har själva bott på eller besökt dessa hotell och kan verkligen rekommendera dem.

 1. Hotel Palazzo Zichy
  Underbart vackert hotell som har fått höga gästbetyg. Ligger centralt och har nära till en tunnelbanestation. Här ingår en frukostbuffé i amerikansk stil. Att vandra runt på hotellet och titta på dess vackra byggnadsstil och inredning får en att häpna en aning. Det finns dock ganska många hotell i Budapest som är lite ”slottsliknande” och som känns lyxiga. Av de lite mer lyxiga hotellen i Budapest är detta mycket prisvärt. I jämförelse med följande hotell håller detta ett lite högre pris, men väl värt pengarna.
  Betyg på Tripadvisor: 5 av 5.
 2. Marmara Hotel Budapest
  Om Palazzo Zichy är andas äldre skönhet så andas Marmara Hotel yngre skönhet. Det har en orientalisk-inspirerad inredning. Även det här hotellet har ett bra läge centralt och är mycket prisvärt. När vi bodde här i mitten på oktober 2013 kom vi över ett fantastiskt erbjudande, 1200 kr p/p för 4 nätter. Tummen upp för det! 🙂 Hotellet ligger nära tunnelbana och tågstation. Det är gångavstånd till massor av shopping, både småbutiker samt en stor galleria. Visste ni förresten att Budapest har norra Europas största galleria med 600 butiker under samma tak, fördelat på tre våningar? (Nu lät jag som Fredrik Lindström i de senaste avsnitten av ”På spåret”, jag vet 😉 men det är sant!) Frukosten på Hotel Marmara är ganska enkel men fullt tillräcklig.
  Betyg på Tripadvisor: 4 av 5.

  Hotel Marmara Budapest - Breddgrad43

  Hotel Marmara (bild: http://www.marmara.hu)

 3. Bo18 Hotell Superior
  Ett prisvärt, nytt hotell som inte ligger lika centralt som de två tidigare, men som jag ändå vill ta upp här. Hotellet ligger i ett område som tidigare blivit lämnat lite åt sitt öde, men som nu har börjat leva upp igen då man satsar på området. Det vi framförallt märkte det på var att gatubelysningen kvällstid hade en hel del i övrigt att önska och att flera av husen mer eller mindre var perforerade av kulhål från den väpnade Ungernrevolten 1956. Detta hotell ligger i ett område långt ifrån de fina, lyxiga områdena, men som fler och fler söker sig till för att bo prisvärt och uppleva lite av historiens vingslag. Det är nära till kommunikationer, hotellet har en väldigt bra service och generös frukost med champagne 🙂 Gratis wi-fi på hela hotellet.
  Betyg på Tripadvisor: 4,5 av 5.

  Bo18 Hotel Budapest - Breddgrad43

  Bo18 Hotel (bild: http://www.bo18hotelbudapest.com)

Budapest är ett måste om ni vill uppleva det där lilla extra i form av arkitektur, kultur och att shoppa billigt! Är ni intresserade av att få hjälp med att hitta en bra resa till ett bra pris, kontakta oss här för ett personligt bokningsförslag!

//Sofie

177 kommentarer
3 gilla-markeringar

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Hej, jag är Sofie. Det är jag som skriver i bloggen. Jag älskar att resa och uppleva och detta vill jag dela med mig av här. Du får även smarta och prisvärda tips inom reseområdet! Välkommen hit! Läs mer

Senaste inlägg
Nyhetsbrev

Kalender
januari 2015
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Kategorier
Arkiv